Piknik, kakršnega si zapomniš

Ali ste kdaj doživeli, da bi na vaš piknik v naravi prišli gasilci v poplni opremi, kakor da bi vi kaj zažgali, a niste?

No, to se je zgodilo v nedeljo 14. septembra 2014 na tretjem pikniku našega Rotary kluba NIKE na Brnčičevi ulici pri Črnučah. Prišli so pod vodstvom Suzane Anžur, načelnice Bizoviških gasilcev nas podučit, kaj storiti, če se nam vname olje v pregreti posodi z opozorilom:«Nikar to gasiti z vodo! Gorečo posodo pokrijte s pokrovko, nanjo pa namočeno brisačo!« Druga lekcija je bilo oživljanje nezavestnega na cesti.

Sicer pa je bilo dogajanje bolj veselih vsebin: Jovo in Andrej sta se ukvarjala z dobrotami na žaru, je pekel palačinke, nekateri so se poskusili v odbojki, pridna dekleta z Rotaryacta so poskrbela za srečolov daril, ki smo jih Nikice prenesle, oblečene v super zelene majice kot sporočilo »Varujmo našo ljubo domovino edino, da bo ostala zelena«! Naši akademski slikarki... sta poskrbeli za otroke, ki radi rišejo, Martina pa je otročajem porisala lička in rokce z zvezdicami, rožicami, mucki, kužki! Vmes so nastopile plesalke z Veroniko Valdes na čelu, bend Maxx pa je živahno igral, a s plesom se skoraj nobeden ni zabaval. No, Ameriška gosta s kavobojskim klobukom na glavah sta se vendarle malce zavrtela, medtem ko se je skupina razpoloženih Nikic, v obliki venca naslonila na malo mizico in mladostno poskakovala v ritmu Maxxove glasbe. Jedače in pijače je bilo dovolj, za sladke dobrote pa smo poskrbele same Nike in to v izobilju.
Izobilno je bilo tudi nebo s svojo modrino, ki je dodatno poskrbelo za uspeh. Seveda pa je pod črto veljal tudi dobiček od piknika, ki bo šel za pomoč dvema družinama iz Kostanjevice na Krki, prizadetih zaradi nedavnih poplav. Nasvidenje na naslednjem družinskem pikniku ženskega Rotary kluba Nike in hvala za druženje z nami.

Albina in Matejka

Gasilka kuharja
poslikave nike-piknik 2014